Başkan, kerevit uzmanı Pavel Kozák'ı Güney Bohemya Üniversitesi rektörü olarak atadı

MPortak

Global Mod
Global Mod
Başkan Petr Pavel, Jihoesk Üniversitesi'nin yeni rektörü Pavel Kozko ile sohbet ediyor. (Norveççe 2024)
| fotoğraf: Roman Vondrou, TK

Kozk, Kasım seçimlerinde 36 akademik merkezden 32'sinin oy kullandığı tek aday olarak seçime başvurdu. Bu kadar güçlü bir yetki benim için oldukça şaşırtıcı ama aynı zamanda seçim kampanyasında söz verdiğim gibi üniversiteyi yönetme konusunda da zorlayıcı. Kozk, seçildikten kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, böylece modern ve şeffaf bir şekilde öğrencilerin ilk tercihi olduğumuzu açıkladı.

Profesör Pavel Kozk, profesyonel yaşamında midye ve kerevit başta olmak üzere kabuklu hayvan yetiştiriciliği konusunda uzmanlaşmıştır. 2009-2017 yılları arasında Vodané'de Balıkçılık ve Hidrobiyoloji Araştırma Durumu'nun editörlüğünü ve aynı zamanda Balık ve Kerevit Etoloji Laboratuvarı'nın başkanlığını yaptı.

Umarım rektör olarak eşime ve çocuklarıma da zaman ayırabilirim. Kozk, MF DNES'e verdiği röportajda, “Bir gün üniversiteye gitmek için gerçeklikten kopmak istemem” dedi.

Üniversitenin yeni rektörü altı yıl boyunca FROV'un başında olduğu için görev süresinin yarısında fakülteden ayrıldı. Yeni pozisyonda kurul, fakülteler ile rektör arasındaki iletişimi gönderecek ve kendisi de bunda en büyük zaafın olduğunu düşünüyor. Öte yandan üniversite olarak son derece güçlü olduğumuzu ve aynı zamanda millet olarak bilimde de güçlü olduğumuzu söylemeliyim. Röportajda, burada, Çek Cumhuriyeti'nin güneyinde profesyonel alanlarda çok güçlü bir potansiyele sahip olduğumuzu ekledi.

Kozk'un kendisi için belirlediği diğer hedeflerden biri de üniversitenin Esko Budjovice Teknik ve Ekonomi Koleji (VTE) ile işbirliği misyonudur. Bunda çok fazla potansiyel görüyorum. İkimiz VTE'yi bazı açılardan bir yarışma olarak ele aldık ama ben bölgesel şehirdeki rekabeti birlikte tamamen farklı bir seviyeye taşımak istiyorum. Birbirimize saygı duymalıyız ve yan yana durduğumuza dikkat etmeliyiz, o da üniversiteden işbirliğinin ana paydasının Tarım ve Teknoloji Fakültesi olması gerektiğini de sözlerine ekledi.