Üzerinde NASA logoları bulunan beyaz bir tişörtle, České Budějovice Gözlemevi ve Planetaryumu'na bağlı Kleť Gözlemevi'nden saygın gökbilimci Miloš Tichý tarafından canlandırılıyor.
İki haftada bir sosyal ağlarda YouTuber olan 57 yaşındaki Tichý, “İnsanları uzay hakkında komik bir şekilde eğitmek istiyoruz” diyor. Ve seyirci bundan giderek daha fazla keyif almaya başlıyor.
Video çekmeye başlamanın ilk dürtüsü neydi?
Bu ortaya çıktı çünkü burada PR gözlemevlerini nasıl canlandıracağımıza karar verdik. Gençleri de alanımıza çekmek istedik. Ve bugün üç dakikaya kadar kısa bir video olan makara tipi videoları sevenler de onlardır. Günümüzün gençleri çok hızlı yaşıyor. Bu yüzden “çılgın bilim adamı”nı icat ettik ve deneysel videolar hazırladık.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle
FAVORİ
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf edersiniz
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edersiniz
Bugün katılın ve şunları edinin:
İki haftada bir sosyal ağlarda YouTuber olan 57 yaşındaki Tichý, “İnsanları uzay hakkında komik bir şekilde eğitmek istiyoruz” diyor. Ve seyirci bundan giderek daha fazla keyif almaya başlıyor.
Video çekmeye başlamanın ilk dürtüsü neydi?
Bu ortaya çıktı çünkü burada PR gözlemevlerini nasıl canlandıracağımıza karar verdik. Gençleri de alanımıza çekmek istedik. Ve bugün üç dakikaya kadar kısa bir video olan makara tipi videoları sevenler de onlardır. Günümüzün gençleri çok hızlı yaşıyor. Bu yüzden “çılgın bilim adamı”nı icat ettik ve deneysel videolar hazırladık.
Dokuz yaşında bir oğlum var ve bana her konuda tavsiyelerde bulunuyor, işin güzelliği bu. Düzenlenmiş bir video alıyorum, onun için oynatıyorum ve o bana şöyle diyor: Baba, bu iyi, gidebilir.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle
FAVORİ
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf edersiniz
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edersiniz
Bugün katılın ve şunları edinin:
- iDNES.cz, Lidovky.cz ve Express.cz içeriğine sınırsız erişim
- Tanınmış yazarlardan 50.000'in üzerinde premium makale
- Okuyucuda gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz erişim