Birinin Telefonunu Engelleyince Ne Olur ?

Emre

New member
Birini Engellemek: Bir Telefonun Ardındaki Hikâye

Merhaba sevgili forumdaşlar,

Bugün sizlerle küçük ama içten bir hikâye paylaşmak istiyorum. Hepimizin hayatında bir noktada yaşadığı, belki sessizce içinden geçtiği, belki de çevresinden duyduğu bir durum: birinin telefonunu engellemek. Çoğu zaman bu sadece teknik bir işlem gibi görünür ama aslında arkasında koca bir duygusal yük vardır. Bu yazıda, farklı karakterler üzerinden hem erkeklerin çözüm odaklı bakışını hem de kadınların empati ve ilişki odaklı yaklaşımını yansıtarak konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

---

Hikâyenin Başlangıcı: Arayan ve Engelleyen

Bir şehir düşünün, kalabalık, sesli ama bir o kadar da yalnızlaştırıcı. İşte o şehirde, iki insanın yolları kesişiyor: Emir ve Elif. Emir, hayatı daha planlı ve stratejik yaşayan, mantığını duygularının önünde tutmaya çalışan biri. Elif ise daha çok hisleriyle hareket eden, ilişkileri ve bağları merkeze koyan bir kadın.

Aralarındaki ilişki ilk başta parlak bir ışık gibi başlamıştı. Uzun geceler süren sohbetler, gün içinde atılan küçük mesajlar, birbirlerine bıraktıkları sesli notlar… Fakat zamanla anlaşmazlıklar büyümeye başladı.

Ve bir gün Elif, yoruldu. Telefonunu eline aldı, uzun uzun baktı. Sonunda “Engelle” tuşuna dokundu. O an sadece bir parmağı hareket etti ama kalbinin bir köşesinde büyük bir kapı kapandı.

---

Erkek Karakterin Bakışı: Stratejik Çözüm Arayışı

Emir, engellendiğini fark ettiğinde önce anlamaya çalıştı. Onun için bu, duygusal bir çöküşten çok çözülmesi gereken bir problem gibiydi.

“Peki şimdi ne yapmalıyım?” diye düşündü.

- Alternatif yollar denemek mi? (Mail, sosyal medya)

- Ortak arkadaşlardan haberdar olmak mı?

- Yoksa tamamen geri çekilip zaman tanımak mı?

Erkek bakış açısı burada çözüm odaklıydı. Emir için engellenmek, bir son değil, üzerinde strateji kurulması gereken bir durumdu. Tıpkı bir satranç tahtasında beklenmedik bir hamle karşısında yeni taktik aramak gibi.

Ama ne kadar mantıklı düşünse de içten içe bir şeyin koptuğunu hissediyordu. Strateji kurmak kolaydı, asıl zor olan, aradaki boşluğu doldurmaktı.

---

Kadın Karakterin Bakışı: Empati ve İlişkisel Duygular

Elif’in iç dünyası ise bambaşkaydı. Onun için engellemek, karşısındaki kişiyi cezalandırmak değil, kendini korumaktı.

“Artık duymaya gücüm yok” dedi kendi kendine. Telefonundaki sessizlik, ruhunda biraz huzur anlamına geliyordu.

Kadın bakış açısında engellemek, çoğu zaman bir son çareydi. Empatiyle düşünse de kendi sınırlarını da korumak zorundaydı. Onun için bu karar, duygusal bir vedaydı.

“Eğer birini engelliyorsam, aslında onunla konuşmak için çok uğraştım ama artık gücüm kalmadı,” diye düşündü.

---

Telefonun Sessizliği: İki Dünya Arasında

Engelleme kararı sonrası iki farklı duygu yaşandı:

- Emir için bu, çözülmesi gereken bir bulmacaydı. Onun zihninde seçenekler ve olasılıklar dönüp duruyordu.

- Elif içinse bu, kendi iç huzurunu koruma yoluydu. Telefonuna gelen sessizlik, kalbine biraz nefes aldırıyordu.

Ama her ikisi için de sonuç aynıydı: İletişim kesilmişti. Ve iletişim bittiğinde, insan kendi iç sesiyle baş başa kalıyordu.

---

Forumdaşlara Dönük Sorular

Şimdi size dönmek istiyorum sevgili forumdaşlar:

- Siz hiç birini telefonunuzdan engellediniz mi? Eğer engellediyseniz, o an neler hissettiniz?

- Sizce engellemek, kaçış mıdır yoksa kendini koruma yolu mu?

- Erkeklerin çözüm arayan stratejik yaklaşımı mı, yoksa kadınların empatik ve sınır koyan yaklaşımı mı size daha yakın geliyor?

- Birini engellediğinizde, aslında kalbinizde ona bir “son” mu veriyorsunuz, yoksa bir “ara” mı?

---

Sonuç: Bir Parmağın Ucunda Kapanan Kapılar

Birini telefonunuzdan engellediğinizde aslında sadece teknolojik bir bariyer koymuyorsunuz. Bir kapıyı kapatıyor, bir bağı askıya alıyor, kendi iç dünyanıza yeni bir alan açıyorsunuz. Erkekler çoğu zaman bu duruma çözüm bulmaya çalışıyor, kadınlar ise kendi duygusal dengelerini koruma adına bu adımı atıyor.

Ama günün sonunda, ister stratejik ister duygusal olsun, engellemek hepimizin hayatında sessiz ama derin izler bırakan bir karar.

Sevgili forumdaşlar, bu hikâyeyi sizlerle paylaştım çünkü biliyorum ki burada herkesin anlatacak kendi hikâyesi var. Siz nasıl yaşadınız, nasıl hissettiniz? Gelin, bu başlık altında kendi deneyimlerimizi paylaşalım. Çünkü belki de başkasının hikâyesinde kendi yaralarımıza merhem buluruz.