Cachar: Cachar’da 100 ilkokulun tuvaleti yok, resmen itiraf ediyor | Guwahati Haberleri

OrumA

Member

SILCHAR: Ortaokul ve liseler de dahil olmak üzere yaklaşık 100 ilkokul Cachar İlçede öğrenci tuvaleti yok, üst düzey bir yetkili Samagra ShikshaCachar ilçesi, Pazar günü söyledi.
“Toplamda 81 ilkokulda çalışan tuvalet yok ya da hiç yok. 54 ilköğretim kurumunda erkekler için bu tür tesisler bulunmazken, kız öğrenciler için okul sayısı 27’dir” dedi. Ayrıca bazı ilkokullarda öğrenciler için uygun tuvaletler bulunmamaktadır.
Ancak yetkili, aralarında çeşitli ajansların da bulunduğunu söyledi. zilla dar görüşlü. Yetkili, “Var olmayan veya işlevsiz tuvaletler söz konusu olduğunda, bu okullarda yeni tuvaletlerin inşasını üstlenmek için Samagra Shiksha’dan fon bekliyoruz” dedi.
Resmi verilere göre, Cachar ilçesinde toplam 1.234 ilkokul bulunmaktadır.
Assam hükümeti geçtiğimiz günlerde meclise Assam’daki 3.000’den fazla okulda erkekler için uygun tuvalet bulunmadığını ve 1.600’den fazla eğitim kurumunda kızlar için bu tür tesislerin bulunmadığını bildirdi.
Erkekler tuvaleti olmayan 3 bin 117 okuldan 2 bin 747’si ilkokul, 370’i ortaokul. Ranoj Pegu söz konusu.
1.582’si ilköğretimde ve 111’i ortaöğretimde olmak üzere toplam 1.693 okulda kızlar için tuvalet bulunmamaktadır. Alıntı yaptı Birleşik Bölge Eğitim Bilgi Sistemi (UDISE) 2021-22, sanitasyon eksikliğiyle ilgili veriler. .