Ev Mantısı Tarifi

Hasan

New member
Ev Mantısı Tarifi


Ev Mantısı Tarifi .. Ev Mantısı Nasıl Yapılır? Ev Mantısı Malzemeleri Nelerdir? Evde Mantı Nasıl Yapılmaktadır?
Günümüzde dışarıda bile karşımıza bolca mantı dükkanı çıkabilmekte. Mantıcılarda satılan yemeye doyamadığınız tadının damağımızda kaldığı bu mantı tarifini sizlerle paylaşmak istedim..
Yöresel olan ve herkesin vazgeçemediği iştahımız açan mantı tarifine bir göz atalım isterseniz..
Ev Mantısı Tarifi
Ev Mantısı Malzemeleri
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
Ev Mantısı Malzemeleri İç Harç Malzemeleri
1 âdet büyük kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Ev Mantısı Sosu İçin
150 gram tereyağı
Ev Mantısı Malzemeleri Üzeri İçin ;
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı salça
2 kase yoğurt
Ev Mantısı Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabımızın içerisine yumurtalarımızı kırıyoruz sonra diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamurumuzu kıvama gelene kadar yoğuruyoruz hamurumuz ele yapışmayacak çokta yumuşak olmayacak bir kıvamda hamur elde etmemiz gerekiyor verdiğim un ölçüsünü siz hamurunuza göre artıra bilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru dört eşit parçaya bölerek anladığımız bir tepsi koyarak üzerini bezle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurumuz dinlenirken bir yandan iç harcını hazırlayalım hep beraber bir tane soğanımızı ince olacak şekilde doğruyoruz sonra bir kabın içerisine kıyma ve baharatlarla beraber bu soğanı da koyarak hepsini birden harmanlayarak yoğuruyoruz eğer sizde başka baharatlar ekleye bilir yada bir tane daha soğan katabilirsiniz hazırladığımız için üzerini sitrecle kapatarak buzdolabında hamurumuzla beraber dinlenmeye bırakıyoruz..
Dinlenen hamurumuza başlarken ocağa büyük bir tencere ile suyu koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Sofra üzerinde merdane yardımı ile hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz sonra bıçak yardımı ile küçük kareler halinde kesiyoruz bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra iç malzemeyi aralarına hepsine yetecek kadar ortalarına koyuyoruz üçgen bir şekilde uçlarından kapatıyoruz. Bilmeniz gereken hamurları üst üste atmayın unlayarak yada ayrı bir şekilde koymaya çalışın yoksa birbirlerine yapışırlar. Hazırladığımız mantıları kaynayan suyun içerisine koyun biranda hepsini koymayın az az pişirin biryandan da tereyağını tavada eritin bir tepsi içerisine pişen mantıları koydukça aralarına erittigimiz bu tereyağından dökerek bütün mantıları pişirin. Pişen mantılarımız için tekrardan tereyağını eritip biraz salaçad a koyarak hazırlayalım sonrasında yoğurduğumuzu iyice çırpıp mantılarımızın üzerine ne kadar koymak istersek tabaklarımıza ekleyerek hazırladığımız salçalı sos da koyup sıcak olacak şekilde mantımızı yiyebilirsiniz.. şimdiden hepimizin ellerine sağlık afiyet olsun….