Hentbolcuların ekstra ligi Strakonice'de kalacak, parayı şehir yerine ilçe gönderecek

MPortak

Global Mod
Global Mod
Hayal kırıklığı, umutsuzluk, inleme ve öfke. Bütün bunlar Pazartesi akşamı vahşi atlar, yeni başlayanlar ve hayranlar tarafından hissedildi. Kulüp, A takımının operasyonu için yeterli parası olmadığı için son iki sezonu geçirdiği ekstra ligden çekilmek zorunda kalacağı tehdidiyle karşı karşıyaydı.

Şehir, HBC Strakonice 1921'e mali desteği reddetti; bütçede para olmasına rağmen temsilciler kulüp için iki milyonluk miktarı onaylamadı. Ancak iDNES.cz'de futbol kulübünün sorunlarıyla ilgili halka açık bağlantı sayesinde işler ilerlemeye başladı.

Pazartesi akşamı kulüp, Salı sabahı bölgeden mali destek aldığını doğrulayan Güney Valisi Martin Kuba ile yeniden bir araya geldi. Strakonit Hzenki hiçbir destek almadan ekstra lig aşamasına geçmeyi başardı. Vali, mevcut iktidar koalisyonunun kendilerine maddi yardım sağlamaya istekli olmamasını utanç verici bulduğumu söyledi.

Yüz yıldan fazla geçmişi olan bir kulübün, şehri yöneten politikacıların dar görüşlülüğüne ve beceriksizliğine katkıda bulunmasını istemiyorum. Kuba, bu nedenle yardımcım Tom Hajduk ve ben strakonica çetesinin temsilcileriyle bir araya geldik ve onlara yardım edeceğimiz konusunda anlaştık dedi.

Kulüp burada bir yıllığına saklanacak ve bir ekstra lig sezonuna daha hazırlanabilecek. Ben öyle demek istemedim. Kulüp başkanı Miroslav Vvra, bu sayede takıma, taraftarlarımıza ve rol modellerini görmeye ve onlara hayran olan genç kızlara ekstra lig kazandırıldığını söyledi.

Gelecekte de olacak

Pazartesi akşamı oyunla yapılan çevrimiçi toplantıda bu pek olumlu gelmedi. Adamlar konseyden durumun kötü göründüğüne dair bilgi aldılar. Başlangıç ücretinin ödenmesi gereken Cuma gününe kadar bekleyeceğimize dair kendimize söz verdik. Başına her şey gelecek. Ve dini olarak da oldu.

Hzenki şehre destek ve en yüksek mahkemede karanlık olarak iki milyon kron verdi. Bu kulüp artık Jihoesk bölgesi kapsamındadır. Extraliga'da yer alan tek Güney Çek Cumhuriyeti takımı, şehrini terk etmek zorunda kalmadı, iki maçlık yenilgi tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Valinin hareketi kulübe gelecekte de yardımcı olabilir. Sabahtan bu yana birçok temsilciyle görüştüm. Etkinlik akşamı, üst düzey ve performans sporlarına yönelik mali destek sisteminin kurulması gereken spor komisyonu toplantısı yapılacak. Bizim için bu şehirdeki sporlar için tamamen basit bir şey, bunun için uzun zamandır mücadele ediyoruz. Vvra, valinin bile üye olmak için destek almak istediğini ekledi.