Robot, Alfred adlı Píseks Café'de servis edilir

MPortak

Global Mod
Global Mod
“Sipariş ettiğiniz yemek geldi,” dedi garson – bana bir kahve getiren bir robot masaya sipariş etti. Neredeyse öğlen ve ben Písek Cafe M & H Coffee & Bistro'da oturuyoruz ve ikramlar kullanışlı geliyor.

Makine, üç katlı ve ekranlı bir mobil servis masasına benziyor. Bana bir içki verecek elleri yok, bu yüzden siparişimi kendim almalıyım. Boş ver. Teslimatı teyit edeceğim.

Robot döner ve başta bana gittiği servis sayacına döner. Onun yerine park ediyor ve bir dahaki sefere bir emir bekler. Gerçekten uzun sürmez ve diğer müşterilere tatlılar ve içecekler taşır.

Kafe operatörü Miloslav Císařovský'a iki ay önce evlendiği bir soru üzerine “Kızlar güne kadar kaç adım atmaları gerektiğinden şikayet ediyorlar” diye gülüyor. Bana oturuyor. “Tesadüfen, reklamlar internette bana düştü. Bu yüzden prova için aldık. Ve iyi yaptık,” diye övüyor.

“Bu robotunuz var mı?” Bu arada, birisi yazarkasa sorar.

“Akıllı bir dağıtım robotuyum, yerimi rahatlat, lütfen,” Makine bir sonraki sipariş için geri dönüyor. Birine ya da bir şeye vurmaması için mesafeyi dikkatlice takip eder.

Yapay garson Alfred olarak adlandırıldı, ancak konuklara kadın bir ses konuşuyor. “Masaya gelmek için yeterli zaman olacak mı? Çekmek ve fotoğraf çekmek istiyoruz,” diye sordu müşteriler, sonra bir yer seçmeye başladı. Ve ilginç bir şekilde, Alfred'e arkalarında gittikleri anı kaçırmamaya bakıyorlar.

“Bu büyük bir başarı, hata değil,” diye övüyor. “Masada sekiz kişi olduğunda, siparişlerini Alfred'e yüklersiniz ve ihtiyaç duyduğunuz yere getirmenize yardımcı olacaktır.”

Çocukları ve köpekleri önler

Her servis rafında yirmi olan altmış kilogram kargo sürebilir. Ve kararlıdır. Ve bu, çocukların etrafta koşabileceği veya köpekleri harekete geçirebileceği bir alanda.

“Birinin düşmesi iyi olmaz. Müşteri tezgahta durduğunda, iki kez geri döndüğünde ve Alfred vardı.

İçecek içecekleri taşıyorsa, onları böyle bir durumda dökmesi mümkündür. Ancak programı “çorba” moduna değiştirerek sayılır. Kargo daha yavaş ve daha temkinli taşır.

Konuklar yan masadan yükselir. Sandalyeleri geri almaz ve Alfred daha sonra savaşır. “Yeni banklar ve kutularımız var, şimdi olduğu gibi, gidecek. Masalarda daha iyi olmak için.” Benzer şekilde, kafenin dışındaki yol bahçede. Giriş matını ayarlamak gerekecektir.

Günde on iki saat çalışıyor

“Başlangıçta insanların korkacağından korkuyorduk. Bir adamdan hizmet etmek istedikleri şikayetleri olacaklardı. Ama aksine, Alfred'e gelmek istiyorlar. İlk başta bir dakika kurulumumuz vardı. Ve sonra ayrılıyorlar. Ama monitöre dokunmak isteyen insanlar bulduk. Budejovice,” diye açıklıyor. Aksine, robotun insanlara çalışacağı konusunda zaten karşılaştığı eleştiriliyor.

Garson Renata sözlerini onaylıyor. “Tabii ki bunu isteyene hizmet etmek için buradayız. Robot korkuyorsa. Bunun esas olarak yaşlı insanlar için olacağını düşündük. Ama aksine. Gülüyor.

Sadece bir kıdemli yanımızda oturuyor. Yaklaşık iki dakika içinde genç bir kadın ona katılır. İki kahve ve tatlıyla Alfred eşlik eder. Kıdemli bir süre şaşırır. Ama sonra yemeği alır. “Robotun burada hizmet ettiğini hiç bilmiyorduk. Ama harika,” her iki coşku da düşünmüyorlar.

Alfred mutfakta şarj edilebilir bir yere sahiptir. Günde on iki saat çalışır ve el fenerinin kapasitesi yeterlidir. “Ama aynı zamanda ruh hali içinde değil. Wi-Fi çalışmadığı zaman. Ve bir kez şarj cihazından çıkmadı. İşe gelmedi! Hiçbir yere gitmiyorum, öksürüyorum!

Kahvem var, elveda diyoruz. Alfred masamıza geldi ve Miloslav Císařovský raftaki bulaşıkları temizliyor. Sonra kalkışını sıkar. “Tamam, bulaşık makinesine gidiyorum. Dönüyorum,” diyor Alfred benimle.