Santralin inşası asırlık Vltava projesine uygun olarak yapılacak. Denizciler dilekçe yazdı

MPortak

Global Mod
Global Mod
Esko Krumlov bölgesindeki Tsova yakınlarındaki İki kabilenin hazinesine giden turist rotası, birkaç haftadır bakireyi uyaran tabelalarla kaplıydı. Küçük bir hidroelektrik santralinin inşaatını tamamlayan Michal Masnika, Vltava menderes yakınındaki arazisindeki bir ağacı sökmeye başladı.

İş adamının ölümü, örneğin ilk korunan alan (PLC) Blansk les'in satışına müdahale etmeyen Su Turizmi ve Sporları Derneği tarafından eleştirildi.

Manzaranın bu şekilde harap edilmesine üzülüyorum. Vltava'nın Zlata Koruna ile Borov arasındaki bölümü güzel bir pazarı olan el değmemiş son kasabaydı, şimdi orada güzel bir manzara var. Krumlov yakınlarındaki Papou Skly yakınındaki elektrik santralinde çok fazla deneyimim var. Orada votka için bir menfez yaptı, ancak geçen yıl bu birkaç kez oldu, su yoktu ve içmek imkansızdı, Milan Litvan votka döktü, az önce Tsovo yakınlarında tazyikli su yapılmasına karşı bir dilekçe imzaladı.

Geçmişte bunu elektrik santrali için inşa eden Michal Masnika, 1909'daki orijinal tazyikli su projesini sürdürmek istiyor.

Vltava üzerinde, sal menfezli ve sol tarafta duvarın kıvrımını açık bir yatak olarak ve duvarı kaya masifinin içinden bir tünel olarak geçen bir türev kanalı olan yüksek bir bent inşaatını üstlendi. Çalışmalara başlandı ancak su kuyusunun tamamı bir türlü tamamlanamadı. Vltava Nehri sözcüsü Hugo Roldn, orijinal su izninin on yıllık sabit bir süre için verildiğini, ancak elimizde tapu bulunmadığını ve geçerlilik süresinin dolduğunu bildirdi.

Mevcut yatırımcı bu yeri, tüm alan boyunca yüksek bir baraj olmadan başka bir bina ile kullanmak istiyor. Bunun yerine, tarihsel düzenleyici çerçevenin geri kalanının kullanılması bekleniyor.

Yatırımcı orijinal su tedarik iznini 1912'den aldı ancak bu, söyleyebileceğim kadarıyla PLA arazisindeki mevcut gelişme için geçerli değil.

Santralin inşaatına tarihi izinlere göre başladık gibi bir algı oluştu. Ben oraya sadece su yönetimi geçmişini hatırlatmak amacıyla bilgilendirme tabelaları koydum. Ancak Masnika, henüz inşaat iznimin olmadığını ve proje için ağaç kesme iznimin olmadığını açıkladı.

Şu anda yeni su temin izni alınıyor ve görüşler vs. alınıyor. ÇED'e göre projenin çevre üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi gerekli olacaktır.

Holubov'da halka açık bir toplantı planlamak

On üç gün boyunca, teknik, özel arazideki ve ormanın ortasındaki ağaçları kademeli olarak keserek sıraların geçişine izin verdi. Başlangıçta PLA Blansk les vak izin verilen alanın dışında bile kaydedildi.

Yatırımcı, belediye ve devlet orman işletmesinden geçerli izin alarak arsasına ev inşa etti. Ayrıca yere kadar kesilmeyen ağaçları kesip komşu arazilere diktirdi. Ayrıca inşaat şirketleri aracılığıyla jeolojik araştırma izni ve PLA olarak bilinen yüksek gerilim enerji hattına bağlantı için başvuruda bulundu ve bu da girişimciyle izinsiz girişe yol açtı.

Piput'un tanınmış bölgesinin dışında bulunan Masnika, Vltava Nehri Havzası ile yapılan anlaşma temelinde müzakerelere başladı. Transgresif kadınların gününü bilmiyorum. Bana, benim topraklarımla Povod Vltava topraklarının sınırında bulunan, bakıma muhtaç durumdaki bazı tasvirleri gösterdiler. Bunların kaldırılması konusunda anlaştık. Söğütlerin kesildiği belgelenmiştir. Bazılarının dalları tamamen kırılmış veya yarılmış, Masnika eğilmişti.

Tüm vizyonunu Holubov'da halka açık bir toplantıda sunmayı planlıyor; burada insanlara proje dokümantasyonu, görselleştirme ve binanın teknik parametreleri tanıtılacak. Toplantının tarihi henüz belirlenmedi.

Metodolojik talimatlarla başlayalım. Vltava'da kalan minimum akış saniyede 6,69 metreküp su olacak. Enerji santralinin su kütleleri, balıklar veya suda yaşayan organizmalar üzerinde olumsuz bir etkisi olacağından kimsenin korkmasına gerek yok. Masnik, Vltava nehrinin kaynağından gelen akışı test ettiklerini ve Çek balıkçılık derneği tarafından verilen lisansla aynı şekilde lisanslarının verildiğini temin etti.

Bu projeye bir takım şartlarla görüş bildirdik. Povod Vltava, yatırımcının projeyle ilgili görüşmelerini sürdürdüğünü ancak henüz su izni için başvuruda bulunmadığını söyledi.

Haritalar © SHOCart ve OpenStreetMap'in yazarı tarafından sağlanmaktadır. SHOCart şirketi, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. şeyler www.shocart.cz