Bisikletsiz olmak aslında biraz korkutucu. Štybar cyclocross'a nasıl veda etti

MPortak

Global Mod
Global Mod
Tatnek Zdenk Tybar, oğlunun küçük yaşlardan itibaren spora olan tutkusunu izledi. Yedi yaşındayken sabah saat beşte kalktığımda Zdenda'nın yatakta bir yerlerde olmadığını hatırladı.

On yıl sonra, oğlunun kariyerine duyulan gurur ve hayranlığın tadını o da çıkarabildi. Paralimpik şampiyonu Ji Jeek, her zaman maksimum hıza ulaşmanın bir yolunu bulduğunu söyledi. Efsanevi dünya şampiyonu Mathieu van der Poel'e göre inanılmaz bir kariyeri vardı. Başkan Petr Pavel, onun başka bir dünyadan olduğunu söyledi.

Bu tür sözler aklımda kalacak, tybar solmadı.

sanırım böyle olmalı

Sadece başlangıca ulaşmak bile onun için zorluydu. Tden'de tam bir koku hissi vardı. Bunu yapmak istemiyordu, hâlâ doğru anın geldiğini hissediyordu. Ve eğer bu konuda konuşmadıysa bile, çevresinde her zaman ona şunu soran biri vardı: Peki, son baştan çıkarılmadan beş gün önce kendini nasıl onurlandırıyorsun? Sonra o günler, o ikisi.

Ve cumartesi gecesi şarkı söyledi.

Pazar günü muhtemelen oldukça yavaş olacak. Hayal etmesi zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dün Tboe'deki şampiyonluk yarışından önce bisikletsiz olmanın aslında biraz korkutucu olduğunu söyledi.

Zdenk Tybar, Tboe'deki Dünya Kupası'nda diken üstünde.

Pazar günü start için takımının sahasından gelmesi gerektiğinde, taraftarlar, ebeveynler, kız kardeşi ve eşi, oğullarıyla birlikte onu karavanın önünde bekliyordu ve onu duygulara boğmuştu. Pist boyunca seyirciler ona mümkün olduğu kadar tezahürat yaptı ve onlar yüzünden ciyaklamaya başladı ve ardından sesi hızla azaldı.

Doğru yola ve kusursuz geçişe odaklanmaya çalıştı. Ama kafasında birçok şey oluyordu ve tükürüyordu. Moderatörün söylediklerini fark etti. Peki ya hayranlar? Bayanın bana anlattıklarını dinledim. Nereye gitti? Daha sonra uzun daireler çizerek onu aramaya çalıştım ama göremedim.

Kafasından geçen düşünce şelalesine rağmen derin bir nefes aldı ve en azından yeniden bir adım ileri gidebileceğini hissetti. Sadece bir kusuru vardı. Adepo göründü. Sanırım böyle olmalı, diye düşündüm ve boş lastikle daha da ilerledim.

Onda hiçbir sorun yoktu, bu yüzden baştan çıkarmadan önce yapmak üzere yola çıktığı şeyi gerçekleştirebilirdi. Böylece kendisi ve seyirciler keyif alsın. Pistte herkesi selamladı, hatta pitleri geçerken mekanikerlere sarılmak zorunda kaldı. Kaleye doğru koşarken çevresindeki ses seviyesi tehlikeli seviyeye ulaştı. Tribünler sanki o birinci olmuş gibi yuhalandı. Kollarını iki yana açtı ve bitiş çizgisine doğru hızla ilerledi. Muhtemelen tüm kariyerim boyunca en çok o son turu hatırlayacağım, dedi.

Bunu tarif bile edemezsin

Pek çok kez gümrükten geçerek trenin başına gitti. Cyclocross'ta 46, deplasmanda ise 18 zafer elde etti.Tobo 2001'deki ilk dünya şampiyonasında on beş yaşındaydı, pistin yanında çılgın bir insan gibi durdu ve nasıl böyle bir liderliği ele geçirebileceğini hayal etti. Birkaç yıl sonra gençler dünya şampiyonasında bronz madalya kazandı ve yıllar sonra ilk 23 yaş altı dünya şampiyonu oldu.

2010 yılında Tbor'da gökkuşağı dalgalanınca, iki kez gümüş madalya kazanarak kategorinin başına geçti ve altın madalyaya gitmeye hazırdı. Başlangıçtan hemen sonra bir lastik patlaması yaşadı. Yeterince kaybetti. Bu rengin on üç yaşındaki babası, tam gücüne kavuşmak için mücadele etmesi gerektiğini hatırladı. At o zaman elit gruba girdiğinde hiçbir şey beklemiyordu ve şampiyonluk gökkuşağına doğru yola çıktı. Ne kadar güzel olduğunu anlatamam bile, Tybar'lı yaşlı adam.

2011 yılında oğlu şampiyonluğu kazandı. O zamanlar gerçekten dünyanın en iyi cyclocross sürücüsü olduğunu doğruladı. Kros yarışında zirveye ulaştı. Peder Tybar, telefon etmek istediğini söyledi. Junior yola çıktı ve hızla uzaklaştı. Pa힖Roubaix'te iki kez podyum aldı, Tour iVuelt'te bir etap kazandı. 2014 Dünya Şampiyonası'nın başlangıcında dururken, bir keresinde cyclocross geçmişinden bahsetmişti, liderliğe hazırlanırken o günleri yeniden yaşıyordu ve bunda ustalaştı. İçti, gördü, büyüdü. Ve yolda kıpırdadı.

O ise başladığı yerden ayrılmak için yola aşık oldu. Kariyerini başlatan yer. Babası bile 23 yıl önce Tboe pistinde nasıl çalıştığını anlatmıştı: Ya bir gün başka bir Zdenk dünya şampiyonluğu için savaşırsa? Tam olarak tanıyamadım ama odanın köşesinde hatırladım. Her kadın oğlunun dünyanın en iyisi olmasını ister, dedi.

Zdenk Tybar (ortada) Tboe'deki Dünya Cyclocross Şampiyonası pistinde

Pazar günü, eski moda ampion van der Poel'i kutlamak için Hollanda milli marşı bittiğinde, tüm tybar'lar baştan çıkarıcı çarkı yumuşak bir mecazi ve gerçek düzeyde kaldırmak için ona katılmak üzere Tbor sahasında toplandılar.

Oğlu Lewis ile birlikte ampası çalıştırdı ve en yakınlarını ve en sevdiklerini temiz bir duşla yıkadı. Peki ya uzun? Yoldaş van der Poel, “Umarım bir ara dikenli çalılıklarda birlikte geziye çıkarız” dedi.

Bisikleti özleyeceğimi biliyorum. Ben spor bağımlısıyım, piznal tybar. Çanta çok büyükse kurumaya hazır: Sanırım bir şeyler bulacağız.