Geleceğin hemşireleri robotik hastalar konusunda özel bir merkezde eğitim alıyor

MPortak

Global Mod
Global Mod
İlk birkaç dakika boyunca hastanın durumunun önemsiz kontrolünü hatırlayın. Ama sert bir şekilde höpürdetmeye başlıyor. Nasıl nefes alıyorsun? Onu konumlandırmaya çalışacağım, belki daha iyi olur, önce hastanın yanına, sonra da köpek tıp fakültesi öğrencilerinden meslektaşının yanına gider. Stanin'in kız kardeşini arasak iyi olur, bu uzun süre olmayacak, hadi ayağa kalkalım.

Hastanın robotik mankeninin de sesi zayıf çıkıyor, ardından kalp durması nedeniyle bilincini kaybediyor. Burada hemşire rolündeki öğrenciler hızlı bir karar vermeniz gerekiyor. Kalbini öldürecekler, defibrilatörü hemen hazırla.

Saldırının ardından, istasyon hemşiresini temsil eden bir öğrenci olan bir çift öğrenci, canlandırmada değişiklik olduğunu duyurur. Bir süre sonra hasta sözde atılabildi, basamak kapandı.

Yoğun bakım laboratuvarı olarak belirlenen benzersiz bir sınıfın parçası olan modern simülatörlerde öğrencinin bu sabahki egzersizi böyle görünüyordu. Benzer bir modeli Charles Üniversitesi Fakültesi'nin 2. yılında da gördük, aynı zamanda benzer sınıflar için de çağrı aldık. Turun editörü Helena Atrov, odanın mankenlerin yanı sıra izleme ekipmanı, tıbbi ekipman ve tıbbi ekipmanlarla da donatıldığını açıkladı.

11 milyona mal oldular

Tek bisiklet merkezi Piblín yakınlarında dört yıldır faaliyet gösteriyor ve artık covid salgını nedeniyle bile temsilciler bunu tanıtabiliyor. 2016 yılında projeyi düşünüyorduk, vuka'nın pratik bir yanını da göndermek istedik. Merkez için dotan çağrısı ortaya çıktığında tereddüt etmedik, piblila atrov.

Yoğun derslik biriminin yanı sıra yeni bir yabancı dil veya somatoloji sınıfı da bulunmaktadır. Modernizasyonun toplam maliyeti 11 milyon krondu; bunun 10 milyonu IROP sübvansiyonlarından karşılandı ve geri kalan milyonu Jihoesk bölgesi tarafından karşılandı.

Benzer şekilde projeler, hastanelerdekiler için bile tıp öğrencilerinin uygulamalarını geliştirebilir. Düşündükleri kadar, çalışma ortamına girmelerinde onlara çok yardımcı oldu. Bunun gibi rutin çalışmalar hastaneye gittiğiniz andan itibaren başlıyor. Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Pavel Klma, ilk büyük gücün robotik bir hasta üzerinde hastalıkların simülasyonunda yattığını söyledi.

Figürler ve modern ekipmanlarla çalışarak, yakında hastanede bile onunla temasa geçecekler, öğrencilerin kendilerini övecekler. Robotların üzerinde baskı veya doygunluk yaratmaya çalışıyoruz. Astım gibi çeşitli rahatsızlıkları gidermek için oraya gidiyorlar. Figürinlerden stetoskopla dinleyebileceğimiz sesler duyuyoruz. Bu yılın öğrencisi Stella Zahradnkov, yedek kulübesinde oturmamanın belirleyici bir şey olduğunu söylüyor.

Bunu belirlemek için hastanın iyileşmesi sırasında ortaya çıkabilecek gerçek durumla ilgileniyoruz. Stres olmadan çalışalım ki mitingde işleri karıştırmayalım. Ayrıca meslektaşı Karolna Lencov, bunun sayesinde daha iyi hatırlıyorum ve ne yaptığımı biliyorum, diye övgüde bulundu.

Köpek hastanesinde bisikletle donatılmanın keyfi. Başhemşire Kvtoslava Slabkov'a göre, benim sayemde öğrencilerin hastalar hakkında konuşmaya mümkün olduğunca motive olmaları gerekiyor.

Onlarla iletişim kurmaktan korkmayın, sorun değil. Diğer ekiplerin başaramadığı bir şeyi modern ekipman sayesinde iki kişinin yapabildiği performansların da bir bonus olduğuna dikkat çekti.

Yeni merkezin editör Atrová Pesah için ek bir faydası daha var: Nvtv için sık sık bölgeye giden stok bisikletlerden kilometrelerce uzakta bile yardımcı olacak. Neredeyse hepsi çevredeki bisikletlerden oluşuyor ama Prachatice'den olanlar bile onlara katıldı. Bizimle birlikte ilk yardımı deneyebilir ve ilkelerini öğrenebilirler. Atrov, modern mobilyalar sayesinde günün her saatinde pek çok sorunla karşılaştığımızdan hiç şüphem olmadığını belirtti.