Mimarlar gelecekteki atık yakma tesisi için laboratuvarlar, kafe ve sinema tasarlıyor

MPortak

Global Mod
Global Mod
Önümüzdeki üç yıl boyunca Eskobudjovice termik santrali, emisyonsuz yenilenebilir kaynaklarla değiştirmek yerine kahverengi kömür yakacak. Yıl sonuna kadar okul, Vrto bölgesinde uzun bacalı bir ısıtma tesisinin bulunduğu ZEVO adı verilen kendi atıktan enerjiye dönüştürme tesisini kurmayı hedefliyor.

Ancak şu anda ısıtma tesisi ve şirketin yüzde 100 sahibi olan belediye, taş alanın gelecekteki şeklini yavaş yavaş yerine getiriyor.

Geçtiğimiz yıl termik santral, dünyanın dört bir yanından yirmi stüdyonun katıldığı halka açık bir mimari konferansın duyurusunu yaptı. 3'e bölündü, ikiye bölündü ve Çek-Vadsk atölyesi Lasovsky Johansson Architects ApS tarafından tamamlandı. Bir çevre çitinin formları ve alçalan çevredeki manzaranın görüntüsü dokundu. Atelir, yeni ZEVO binasını oldukça cömert bir şekilde şehrin simge yapılarından biri olarak tasarladı.

A8000 stüdyosu, 100 mekandan alan alıp kullanıma sunarak A8000 stüdyosu haline geldi.Sadece tasarımda peyzaj stüdyosu Krejik ve Czech Maker Faire festivalinin arkasındaki Make More organizasyonuyla işbirliği yaptı. Teknolojinin yeniliği ve yaygınlaştırılması için. Vrt'deki ilk kahverengi alan alanı, ZEVO inşaatına hazırlanırken ısıtma tesisinin ve şehrin ana önceliklerinden biriydi.

A8000 stüdyosunun torunları, bölgedeki mevcut binaları korumayı ve burada, modern teknoloji ve klasik araçları içeren üretim laboratuvarları ve atölyelerden oluşan bir dünya olan FabLab adı verilen bir yapı oluşturmayı planlıyor.

Teklif ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği karşılamaktadır. A8000 stüdyosundan mimar Martin Krupauer, burada yerel halkın ihtiyaçlarına dayalı ve Budjovice'nin doğu ucunun şehrin canlı bir parçası haline gelmesine yol açacak kalıcı bir yaşam yaratmak istiyoruz, diyor.

Budjovick FabLab, en başından itibaren araştırmacılara, mühendislere ve girişimcilere olduğu kadar öğrencilere, vatandaşlara ve halka da hizmet etmelidir. Odak noktası teknoloji, geliştirme, yenilik ve prototip geliştirme olmalıdır. Aynı zamanda ortak ofisler, kafeler, sinemalar ve sosyal etkinlik, kamp ve atölye olanakları sayesinde toplantı ve dinlenme mekanı olarak da hizmet verecek.

Tüm bölge, birçok açıdan çağın ihtiyaçlarına cevap veren güçlü bir organizasyona kavuşacak. Bina, halkın yaratıcı gelişimi için alan yaratacak ve şehrin doğu kısmının toplum merkezi haline gelecek. Bu kavram böylece ülkenin uluslararası alanda rekabet gücünü artırdı. Make More'dan Ondej Kaprek'in proje açıklaması, bu şekilde bilim ve eğitim kurumlarıyla işbirliği ve diğer şirketlerle bağlantılı olarak FabLab'ımın tanınmış bir uluslararası kurum haline geleceğini özetliyor.

Avrupa'da çalışıyor

Benzer şekilde lütfen Esko Budjovice sulh hakimi. Belediye Başkan Yardımcısı Petr Maroe'ye göre, sadece ısıtma tesisinin işletiminden sorumluyum, böyle bir vizyon modern eğilimlere bir yanıttır. Maro, Avrupa'nın başka yerlerinde benzer iki şehir gördüm ve stüdyonun tasarımının Budjovice'de olmasını istediğimiz gereksinimlere mükemmel bir yanıt olduğunu düşünüyorum, diye açıklıyor.

Mevcut öneri, yakındaki Vysoká kola teknik ve ekonomik için 250 öğrenci kapasiteli yurtların kampüsün kuzeydoğu köşesine yerleştirilmesi yönündedir. Öğrenciler göletlerin, yeşil duvarlı bir terasın ve bir çalışma odasının bulunduğu çevredeki manzaranın manzarasına sahip olacaklar. Teklif, bireysel projelerin geri dönüştürülmüş kömür konveyör yapılarından gelen bağlantılarla birbirine bağlanacağı gerçeğine dayanıyor.

Avantajlarından biri, tüm alanın ZEVO yığınından gelen artık ısı ve yeterli miktarda yenilenebilir elektrikle çalışabilmesidir.

Tek bir önerinin kent sakinlerinin kente yönelik olumsuz algısını değiştirebileceğine inanıyorum. Krupauer, tesisin katma değere sahip olduğunu ve yüzlerce Avrupa şehrinde olduğu gibi uzun vadeli, kültürel ve sosyal bir merkez olarak görüleceğini ekledi.

Şu anda bölgenin geliştirme projesi, vizyon fikirlerinin nihai hale getirilmesi aşamasında ve ardından mimari çalışma yapılacak. Ancak bölgenin tamamı, ısıtma tesisinin yanı sıra Esko Budjovice belediyesine de ait.

Şimdi tek bir denetim kurulu için çeşitli seçenekleri tartışacağız. Sanırım daha sonra stüdyoyla görüşeceğiz. Aynı zamanda ilk A8000'in şehirle bağlarının olmasını da küçük bir avantaj olarak görüyorum. Ancak Maro, genel olarak toplantı stüdyolarının nereden geldiğinin önemli bir rol oynamadığına dikkat çekiyor.

Haritalar © SHOCart ve OpenStreetMap'in yazarı tarafından sağlanmaktadır. SHOCart şirketi, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. şeyler www.shocart.cz