Ödüllü bir bakımevi kadını, bir kişinin ilişkileri çözülmediğinde daha kötü öldüğünü söylüyor

MPortak

Global Mod
Global Mod
Kendini adamışlığı ve profesyonel çalışması nedeniyle Jana Kurkov, Sosyal Hizmetlerde Çalışma Ulusal Ödülü duyurusunda Kamu Ödülü'nü aldı.

Şu ana kadar yayınladığınız her albümde türünün beş örneği yer aldı, bu size her zaman yakın olan bir şey mi?
Urit evet, hedef grubumu uzun zamandır tanımıyordum. Liseden sonra nasıl devam edeceğime karar verirken asıl ilgi alanım pedagojiydi. Ancak müzik yüzünden her şeyin yolunda gitmeyebileceğinden korktum ve bu yüzden boş zamanlarımızda sosyal hizmet ve pedagojiyle uğraşmaya karar verdik. Çocuklarla çalışmak her zaman ilgimi çekti ve buna göre iş aradım. Bakımevine girmek istediğinde durum değişti.

Bakımevindeki loha'nız nasıl?
Bir sosyal hizmet uzmanının işi oldukça spesifiktir ve bir sağlık çalışanınınkiyle karşılaştırıldığında bu kadar spesifik değildir. Ana görev, iş için başvuranlarla, sosyal hizmet ve bakımevinde ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerle profesyonel tavsiyelerde bulunmak için ilk temastır. Ayrıca sosyal etkinlikler ve konserler düzenliyorum.

Yani işinizin yerini hasta aileleri mi alıyor?
O yüzden yapma. İlk temas her zaman hizmetlerimizi sunmak üzere olan aile ile olur. Ancak toplantı türü PMO'da, hastayı da içtiğimiz evlerinde. Oraya genellikle çiftler halinde ve o insanlarla gideriz. Sestika önce hasta ve ailesiyle eğlendi, sonra konuşacağız. Hasta kişiyle onun dengesini, hedeflerini ve planlarını işleyip ona özel bir plan hazırlıyorum. Ancak iki seviye arasındaki bağlantı çok önemli, sadece hasta kişiyi değil tüm ailesini hastaneye götürüyoruz.

Tören kapanış töreninde Jana Kurková ile birlikte sosyal hizmetlerde de çalışan kadınlara ödül verildi.

Bir ev bakımevi ailelere yardım etmek için nasıl çalışır?
Strakonice'ye 25 kilometrelik bir yarıçap içindeki insanlarla ilgileniyoruz. Ailelere yatak konumlandırıcı ve benzeri tıbbi ekipmanlar sağlıyoruz. Ailelerin, hasta kişiye en üst düzeyde rahatlıkla bakabilmeleri için gerekli işlemleri ve düzenlemeleri yapmalarına yardımcı olacağız. Bir din adamının ve bir psikoloğun hizmetlerini üstlenelim. Bunların yanı sıra dokuz kadın işçi ve yirmi gönüllü de bize yardımcı oldu. Ama bunları öncelikle kültürel etkinlikler için kullanacağız.

Sosyal etkinliklerin tarihini birkaç kez değiştirdiniz, bunun bakımeviyle nasıl bir bağlantısı var?
Bence bunun iki düzeyi var; biri aydınlanma, diğeri hayırseverlik. Örneğin eğitim konserleri düzenliyoruz, katılım isteğe bağlıdır ve destek faaliyetlerine gider. Çeşitli ilginç konuklarla partileri bu şekilde yapıyoruz ve gençlerle biraz eğlenmek için çevrelere katılıyoruz. Topluma ölümün korkmamız gereken bir şey değil, hayatımızın doğal bir parçası olduğunu öğretmeye çalışıyoruz.

Peki siz gençler bugün ölüme nasıl yaklaşıyorsunuz?
Bence hayır, gençler ölümün karanlığına oldukça açık. Bunun hakkında açıkça konuşun çünkü hava karanlık ve çok fazla ağ var. Gençler sıklıkla burada oldukları için hangi bisikleti seçeceklerini soruyorlar ve biz de onlarla nihai durumu algılayıp algılamadıklarını, bunu ne yapacaklarına dair farklı bir bakış açısı olarak algılayıp algılamadıklarını konuşuyoruz. Sebepleri hakkında pek çok iyi tartışma var. Ölümle ilgili kişisel deneyimi olan orta yaşlı veya yaşlı insanlarla karşılaştığımızda sıklıkla sorun yaşarız. çoğu zaman korkarsınız ve ds aynı zamanda ölümle ilişkilendirilen bir bakımevidir.

Hasta birini hastaneye götürmek çok güvenli, insanları bu karara iten ne?
Arkadaşını hastanede yalnız bırakmak istemezsin sanırım. Bakın hastaneler uzun süreli hastalara böyle bir içecek vermiyor ve ölene kadar elinizden tutacak kimse yok. Yakındaki bir avcıyı yalnız bırakmayın ve ona üstün bir içecek vermeyin. Bu yüzden kayıp konusunda bana yardım et. Ona maksimum mon pe'yi verdikleri için kaldı.

Jana Kurkov
(34 yaşında)

Diğer yarısı Strakonic Domcho darülaceze St. Piyasalar her zaman çok aptaldır. Opava'daki Silezya Spor Salonu'ndan mezun olduktan sonra boş zamanlarında Jabok Meslek Yüksekokulu ve Charles Üniversitesi Evanjelik ve İlahiyat Fakültesi'nde sosyal hizmet ve pedagoji okumaya karar verdi. Her zaman çocuklarla çalışmaktan hoşlandı ve boş zamanlarını Küçük Çocuklar Çocuk Merkezi'nde çocuk kampları ve diğer boş zaman etkinlikleri düzenleyerek geçiriyor. Bir süre Budjovice kolch'lerinde ve kolch'larda öğretim asistanı olarak çalıştı. Arasına sporu, petel'i ve satışı koydu.

Hastalara fayda sağlayacak mı?
Elbette kısa süreliğine eve nakledilen kişilerin sağlık durumları kötüleştiğinde çok tecrübemiz var. Ama öyle karanlık bir tarafı var ki. Ailelerimizle birlikte kapıda durup konuştuğumuzda, ailenin ekonomik ve insani birçok karanlığı ve acıları açılıyor.

Bakım evi nasıl gitti?
Ölen kişi için aile ortamı çok daha iyidir ama aile için büyük bir kayıptır. çoğu zaman pişman olduklarından ama bunu bir daha yapamayacaklarından pişmanlık duyuyorlardı. Fiziksel çalışma o kadar fazla değil, ancak zihinsel bedel, özellikle de dinlenme imkanı olmayan tek bir öğrenci olduğunda, gerçekten çok büyük. Çoğu zaman, ailenin işlemesi gereken çatışmayı yüzeyde görmeye başlayacaklardır. Bir kişi öldüğünde, kişisel ilişkileri olmadığında aile, anlaşmazlıklarını çözmeye ve ölen kişinin görmek istediği her şeyi listelemeye çalışır.

Günlük zaman çok yoğun ve hasta zamanlarıyla ilgili, hasta kişilerin aileleri bununla nasıl başa çıkıyor?
İstatistiklere göre şehirdeki değil köylerdeki insanlar daha çok önemsiyor ve Strakonice'den de minimum sayıda hastamız var. Gençler iş nedeniyle sorun yaşıyor ve emeklilik çağındaki insanlar genellikle enerji konusunda sorunlar yaşıyor, bu nedenle doğum iznindeki anneler çoğu zaman sevdiklerinin bakımını üstleniyor. Ama bu fiyat gerçekten çok büyük. Annesiyle ilgilenen on dokuz yaşında bir avcıyla ve kocasıyla ilgilenen doksan yaşında bir adamla tanıştım. Belirli bir avcı rdi'niz varsa, pek çok şey bir kenara bırakılır. İnsanlar bir karar alırken çoğunlukla mali yetersizlik yaşarlar ve kendi yönetsel yeteneklerine ilişkin şüpheler yaşarlar.

Üzüntü ve acıyla olan bu günlük temasın üstesinden nasıl gelirsiniz?
En kötü duygular, insanların öldüğü ve aile ilişkilerinin gergin olduğu zamanlardır. Ama bu farklı. Ruhumuzla baş başa çalışmanın kendi yollarına sahip olmalıyız. Atlara ya da aileye yardım edin, ama burada, bakımevinde bile konuşup yardım alabileceğimiz çok iyi bir ekibimiz var.

Zor bir günün ardından kafanızı boşaltmanın kanıtlanmış bir yolu var mı?
Yaşamın farklı evrelerinde başka bir şey yardımcı olur. Bazen bu arkadaşlarla bir toplantıdır, bazen konserdir, bazen de mağazaya yapılan bir gezidir ve her ikisinin de meslektaşlarla tartışılması gerekir. Ancak bir avcının onunla savaşmak zorunda kaldığı anlar da vardır. Ama aynı zamanda tedavi edici bir etkisi de var ve bana yardımcı oluyor. Ailenin gerçek bir krizi nasıl atlattığını gördüğünüzde, karşılaştırıldığında elimizdekinin aptallıkla dolu olduğunu anlıyorsunuz. sevinmek için yeterli nedenin olduğunu düşüneceksin. Başka bir kültürle ve onun ritüelleriyle tanışmak çok ödüllendirici.

Peki çalışmalarınız sırasında hangi kültürlerle tanıştınız ve ölüme yaklaşımları nasıl farklılaştı?
Vietnamlı bir aileye babaları öldükten sonra yardım ettik. Ailelerinin ne kadar birbirine bağlı olduğunu ve en büyük oğlunun baba rolünü üstlenmesi konusunda nasıl kültürel bir yeteneğe sahip olduklarını görmek ilginçti. Özel yemekler yiyin ve evde özel bir yeriniz olsun. Sevilen birinin ölümünden sonra burun bir süre mavileşir ve herkes en yakın ailenin acı çektiğini ve önümüzdeki birkaç ay içinde onlarla ilgilenmesi gerektiğini bilir. Çek Cumhuriyeti'nde ise cenaze töreniyle bitiyor ve ardından kişinin yerleştiği varsayılıyor ancak cenazeden uzun süre sonra gitmek için kendilerini cesaretlendiriyorlar. Bu mantıklıdır, pratikte ölümden sonraki ilk ayın kritik olmadığını görüyoruz.

Bu, ailelerdeki işinizin sonsuza kadar yapılmadığı anlamına mı geliyor?
Ailelere istedikleri zaman bizi arayabileceklerini, kahve ve yumurta içebileceklerini söylüyoruz. Daha sonra cenazeden birkaç gün sonra ailenin yanına gidip gerekli hazırlıkları yapıp bazı evrakları imzalamaya karar verdik. Bunu nasıl halledeceğinizi görmenin zamanı geldi. Kendilerine kayıplarını hatırlattığımız için bizi görmek istemediklerini söyleyen aileler var. Bir diğeri akşam yemeğine düzenli olarak onlara gidiyor.

Yaptığınız işin takdir edilmesi sizin için ne anlama geliyor?
Kişisel düzeyde bu konuda heyecanlıyım. Görevim olarak gördüğüm işin takdir edilmesi benim için bir zevk ve ayrıca birçok insan da aynısını yapıyor. Her halükarda çok üzgünüm, hizmetlerimizle ilgili iyi bilgilerin takdir edilmesi gibi bir şey. Bu muhtemelen benim için en uzun zamanı alıyor.

Kim, eğer bu sizin işiniz ve görevinizse, diğerlerinden farklı ve daha iyi bir şey yaptığınızı hissetmiyor musunuz?
Bilmiyorum, ne yaptığımı ve başkalarının ne yaptığını yargılayamam. Avcı, çiftin gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaptığını gördü ama aynı zamanda sınırlarını da hissetti. Ancak en iyi geri bildirim ailelerin kendisidir. Hele ki öldükten sonra beni eşleştirmeyi başarmaları benim için büyük bir ödül ve tatmin oluyor. Ödül sadece pastanın üzerine krema.

Aileler bu değişimi ne sıklıkla başarabiliyor?
Ailemle birlikteyken idealdir, katil de öyle ama her zaman böyle olmuyor. Özellikle konu gençler olunca. Yalnızca m vc m ailesi, tm bv paradoxn t잚 yetişmek için değişiklik yapıyor. Ölümün bedelini ödediğinde aileyi bu şekilde barıştırmak gerçekten bir beceridir. İşe yaradığı aileler var ama işe yaramadığı aileler de var; örneğin tanı hızlı konulduğunda ve insanlar bunu bile yapamadığında. Orada hem aileler hem de bizim için bir acı var.