Tenya onu ünlü yaptı, Çek biyolog prestijli ABD Bilimler Akademisi'nin üyesi oldu

MPortak

Global Mod
Global Mod
Julius Luke şu anda NAS'taki tek aktif esk inişçisidir. Luke, bu benim gerçekten heyecanlandığım ilk ödül, diyor ve meslektaşlarını kendi alanlarındaki olağanüstü katkılarından dolayı aday gösterdiği organizasyondaki yeni rolüne dair bir fikir veriyor.

Bu yıl 120 Amerikalı bilim adamı ve dünyanın dört bir yanından yalnızca 24 uluslararası bilim insanı NAS'a girdi.

Parazitolog Luke, profesyonel olarak bir dizi sözde hastalığa neden olan parazit organizmaların moleküler ve hücresel biyolojisi ile ilgilenmektedir.

1987'den beri BC Parazitolojik Durumu'nda ve 2003'ten beri de Jihoesk Üniversitesi Üretim Fakültesi'nde psob. Bir yıl sonra Uen şirketi R'nin başına geçti.

Amerikalı kadınlarla bağları açısından, 2018'den beri Amerikan Bilimi İlerletme Derneği'nin üyesidir ve geçen yıl Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü'nün de üyesi olmuştur.

Buna ek olarak, aralarında biyolojik bilimlerdeki hizmetlerden dolayı GJ Mendel Madalyası (2023) ve olağanüstü araştırma, deneysel geliştirme ve yenilik sonuçlarından dolayı Bilim ve Teknoloji Akademisi Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda yerli ödül aldı. (2020).

Kendi üzerimde altı tür parazit denedim

Birkaç yıl önce bilimsel bir çalışma kapsamında tenya yumurtası yemesi nedeniyle kamuoyunun dikkatini çekmişti. Gerçekten gelişip gelişmeyeceklerini ve sağlık açısından artıları kadar eksileri de olup olmayacağını öğrenmek istiyordu.

Literatürde günde birkaç santimetre uzadıklarını okudum ama muhtemelen bir daha bu kadar keskin olmayacak. Tma dergisine verdiği bir röportajda, benimkinin beş veya altı metre uzunluğa ulaştığını, bunun aslında tam olarak yayınlanamayan gözlemlere dayanan bir tahmin olduğunu söyledi ve gülerek söyledi.

Altı çeşit paraziti art arda test etti. Ve her zaman zamanında geldiğini belirtti. Bir zamanlar biraz sınırda olabilen tek hücreli Giardia lamblia ile enfekte oldum. Karakteristik kokusuyla şiddetli kaşıntıya neden olan, iyi bilinen bir parazittir. Bu daha güçlü olanlar için, ancak Giardi ve meslektaşım aynı miktarda alkollü içki içmelerine rağmen, tüm semptomları göstermesine rağmen tamamen iyiydi. Bununla birlikte, ders kitabı ne derse desin, Giardia'nın her zaman bir patojen gibi davranmak zorunda olmadığı teorisini geliştirdim, dedi.

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi, bilimsel konu ve sorunlarla ilgilenen, bilimsel bilginin derlendiği bir kuruluştur. Julius Luke patojen organizmalar ve evrimsel konulara odaklanacak.

Geçmişte NAS'ta yalnızca iki bilim adamı yer alıyordu; 1995'ten beri nörofizikçi Jan Bure ve 2015'ten beri virolog Jan Svoboda. İkisi de onu cezalandırdı.